Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 43
Невъзможно е да се определи смисъла на живота като цяло, той се различава от човек на човек и от момент до момент.
Виктор Франкъл
Съзнателният ви живот е сложна рационализация на фактите, които наистина правите по други причини.
Вилаянур Рамачандран
Аз не обичам живота. Аз обичам музиката. И музиката е моят живот, който не обичам.
Виле Вало
Мечтата на живота ми - да работя на фериботите между Стокхолм и Хелзинки да пея танго.
Виле Вало
Татуировките са като знак на времето. Те напомнят за някой период от живота...
Виле Вало
В самото начало на творческия си живот обичах човечеството. Исках да направя нещо добро за човечеството. Скоро разбрах, че не е възможно да се спаси.
Вислава Шимборска
Благодарността ви помага да растете и да се разширявате; благодарността носи радост и смях във вашия живот и в живота на всички около вас.
Айлийн Кади
Престанете да се опитвате да решите всичко с ума си. Никъде няма да стигнете. Живейте по интуиция и вдъхновение и нека целият ви живот бъде Откровение.
Айлийн Кади
Под властта на свещениците нашата земя стана аскетична планета; мизерна бърлога, която се грижи за космоса, обитавана от недоволни и арогантни създания, отвратени от живота, отвратени от глобуса си като долина на сълзите и които в своята завист и омраза към красотата и радостта си нанесоха възможно най-много вреда.
Георг Брандес
Най-малкото благо в живота - това е богатството; най-голямото - мъдростта.
Готхолд Ефраим Лесинг
Животът е свързан с избора. Някои съжаляваме, други се гордеем. Някои ще ни преследват завинаги. Посланието - ние сме това, което избрахме да бъдем.
Греъм Браун
В моя живота ми има различни периоди. И само страхът да умра млад ме е спрял да повтарям една или друга грешка.
Григорий Лепс
Казват, че когато срещнете любовта на живота си, времето спира и това е вярно. Това, което не ви казват, е, че когато започне отново, той се движи допълнително бързо, за да навакса.
Даниел Уолъс
Животът бърза, ако ние самите се бавим.
Даниил Гранин
Единственият смисъл на живота, за който си заслужава да се грижим, е този, който може да устои на всичките ни усилия да го изследваме.
Даниъл Денет
Тайната на живота е повече живот.
Дейвид Зиндел
Всички мъже са воини. И животът за всичко във нашата вселена не е нищо друго освен война.
Дейвид Зиндел
Но природата на живота е, че никоя емоция няма да трае вечно...
Дейвид Зиндел
Но правим такива грешки през цялото време, през целия си живот. Предполагам, че мъдростта вижда това и действа върху него, преди да е станало твърде късно. Но често е късно, нали? - и онези неща, за които би трябвало да кажем, са неразказани и остават неизказани завинаги.
Алегзандър Маккол Смит
- Понякога, - каза той, - Мисля, че животът е само една дълга поредица от раздути възможности.
Джак Макдевит
Харесва ми идеята, че историите са активни, че ако ги стъпите, те ще станат живи, като растения и че същият спомен може да отглежда нови издънки и цветя и да се променя в живота на хората...
Джаки Кей
Когато любовта на живота ви умира, проблемът не е, че умира и част от вас, което и се случва, а че част от вас все още е жива.
Джаки Кей
Предишна
1
...
42
43
(Текуща)
44
...
100
Следваща