Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 40
Когато сме наистина честни със себе си, трябва да признаем, че животът ни е всичко, което наистина принадлежи на нас. Така че начинът, по който използваме живота си, определя вида на мъжете.
Сесар Чавес
Ако ще прекарвате две или три години от живота си, работейки върху нещо, трябва да направите филм, който се обсъжда, влияе на културата и се занимава със света, в който живеете.
Скот Рудин
Мъжество е тогава когато човек не дава на страхът от смъртта да ръководи неговият живот.
Станислав Говорухин
Думата театър идва от гърците. Това означава мястото на видимост. Това е мястото, където хората идват да видят истината за живота и социалната ситуация.
Стела Адлер
Има три константи в живота - промяната, изборът и принципите.
Стивън Кови
Да умреш означава да станеш като дете, най-сетне човек не знае нищо, нищо от смъртта и нищо от живота, само че всички разстояния са еднакво дълги и всички думи неразбираеми, но красиви.
Стиг Дагерман
Виждам песните не като стока ползвана, когато албумът излезе по класациите, какъвто често е случаят с поп песните. Виждам ги като цялостна работа. В тях трябва да е влян живот.
Стинг
Роден съм в годината, в която Титаник потъна. Титаник потъна надолу, а аз се издигнах. Това ви казва малко за справедливостта на живота.
Стъдс Търкъл
Не мога да си представя нищо по-ужасяващо от Вечността, изпълнена с хора, които бяха еднакви. Единственото нещо, което направи живота поносим... беше разнообразието от същества на повърхността на земното кълбо.
Т. Х. Уайт
Съзерцавайте чудото, което се явява живота, и се радвайте, че сте способни да го правите.
Тед Чан
Не искам мислите ми да умират с мен, искам да съм направила нещо. Не се интересувам от власт или купища пари. Искам да оставя нещо след себе си. Искам да направя положителен принос - знайте, че животът ми има смисъл.
Темпъл Грандин
Направете крачка назад, преценете какво е важно и се насладете на живота.
Тери Гар
Заради вашата усмивка вие правите живота по-красив.
Тик Нят Хан
Дишането е мостът, който свързва живота със съзнанието, който обединява вашето тяло с вашите мисли. Всеки път, когато умът ви се разпръсне, използвайте дъха си като средство да овладеете ума си отново.
Тик Нят Хан
Успехът на човек в живота обикновено може да се измери с броя на неудобните разговори, които той или тя е готов да проведе.
Тим Ферис
За да се радваш на живота, не ти трябват измислени глупости, но трябва да контролираш времето си и да осъзнаеш, че повечето неща просто не са толкова сериозни, колкото си ги представяш.
Тим Ферис
Хората, които проследяват живота ви и ви заснемат където и да отидете, могат да ви накарат да се побъркате.
Том Селек
При човек има два живота, и вторият започва тогава, когато той разбере, че живота е само един.
Том Хидълстън
Този, който спаси един живот, спасява целият свят.
Томас Кинийли
Дружбата - пристанище, към което се стреми човек, тя представлява радост и спокойствие на духа, тя - вдъхновение в този живот и начало на небесния живот.
Торквато Тасо
Бях момче, когато за пръв път разбрах, че най-пълният жизнен живот е на поетът.
Уилфред Оуен
Животът е компромис с това, което иска да направи твоето его, какво преживяване ти казва да правиш и какво ти позволяват нервите ти.
Уолтър Бейджхот
Предишна
1
...
39
40
(Текуща)
41
...
100
Следваща