Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 4
Животът е като представление - в него най-често най-лошите измежду хората заемат най-добрите места.
Питагор
Целта на човешкия живот и смисъла на щастието се заключава в това, да се даде максимума от това, което човек може да даде.
Александър Алехин
Обичам да съм женена. Толкова е хубаво да намериш онзи специален човек, на когото искаш да досаждаш до края на живота си.
Рита Ръднър
Ако докторът ми каже, че ми остават още 6 месеца живот, няма да започна да си скубя косите. Просто ще започна да пиша малко по-бързо на машината.
Айзък Азимов
Животът се състои от ридания, въздъхвания и усмивки, при което въздъхванията преобладават.
О. Хенри
Където и да има живот, има опасност.
Ралф Уолдо Емерсън
Благословен е този, който е намерил работата си в живота; не ни е дадено повече.
Томас Карлайл
Единственото, което прави живота възможен, това е вечната непоносима несигурност: незнанието, за това какво ще се случи още.
Урсула Ле Гуин
Живота на нацията се намира в безопасност само тогава, когато нацията е честна, надеждна и добродетелна.
Фредерик Дъглас
Вие никога няма да бъдете щастливи, ако продължавате да търсите в какво се състои щастието. И вие никога няма да живеете, ако търсите смисъла на живота.
Албер Камю
Този, който носи светлина в живота на другите хора, и сам не оставя в сянка.
Джеймс Матю Бари
Животът се свива или разлива пропорционално на човешката смелост.
Анаис Нин
Животът е трагедия за тези, които чувстват, и комедия за онези, които мислят.
Жан дьо Лабрюйер
Животът е като чужд език: всеки го говори с акцент.
Кристофър Морли
Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен, то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека.
Марк Твен
Повечето хора са други хора: мислите им - чуждото мнение, животът им - маска, страстите им - цитати.
Оскар Уайлд
Животът на човек има смисъл дотогава, докато той внася смисъл в живота на другите хора с помощта на любовта, дружбата, състраданието и протеста против несправедливостите.
Симон дьо Бовоар
Животът би бил трагичен, ако не беше забавен.
Стивън Хокинг
Най-великото откритие на моето поколение е това, че хората могат да променят живота си, променяйки вътрешната си нагласа.
Уилям Джеймс
Времето ви е ограничено, така че не го пилейте, като живеете нечий друг живот. Не робувайте на догмите - което е живеене с мисленето на другите хора. Не позволявайте шумът на чуждото мнение да заглуши вътрешния ви глас. И най-важното - бъдете смели да следвате вашето сърце и интуиция. Те някак си знаят, какъв наистина искате да бъдете. Всичко друго е второстепенно.
Стив Джобс
Философията ми за живота е проста: нужно ми е да обичам някого, да чакам някого и да направя нещо.
Елвис Пресли
Най-голямото щастие в живота е убеждението, че сме обичани.
Виктор Юго
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
100
Следваща