Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 38
Всяка повреда, която е направена, трябва да поправите сами, защото се нуждае от поправка и няма кой друг да свърши работата. Обвинението може да е оправдано, но това няма да ви придвижи напред в живота ви.
Огастин Бъроуз
Не го смятах за някакъв гений. Смятах, че той дълбоко липсва в областта, която има най-голямо значение в живота. Звездно качество.
Огастин Бъроуз
Животът става все по-добър, но това няма да спре война, ако политиците и бизнесмените решат, че е в тяхна полза да имат такава.
Октавия Е. Бътлър
Въобще, да живееш с жена вече е героизъм. Създаването на семейство с един човек и за цел живот е подвиг.
Олег Янковски
Разкажете историята, сякаш представлява интерес само за малкия кръг от вашите герои, от които може би сте един. Няма друг начин да включите живота в историята.
Орасио Кирога
Изкуството на живота се състои не в това, да се качиш на подходящият влак, колкото в това, да слезеш на нужната гара.
Андре Зигфрид
Амбицията ми винаги е била да се намали подпорите на сградата до минимум. Колкото повече намаляваме носещите конструкции, толкова по-дръзка и важна е архитектурата. Това е работата на живота ми.
Оскар Нимайер
Не можем да изживеем нищо друго освен настоящия момент, да живеем в нито една друга секунда от време и да разберем това е възможно най-близо до вечния живот.
П. Д. Джеймс
Нашето внимание е нашият най-ценен ресурс. Това, на което ние обръщаме внимание, се умножава в нашия живот.
Павел Дуров
Животът толкова ли е скъп или мирът е толкова сладък, че да бъде закупен с цената на вериги и робство? Забрани го, Всемогъщи Боже! Не знам какъв курс могат да поемат другите; но що се отнася до мен, дай ми свобода или ми дай смърт!
Патрик Хенри
Не искам да имитирам живота във филмите; Искам да го представя. И в това представяне използвате цветовете, които чувствате, а понякога те са фалшиви цветове. Но винаги е да покажете една емоция.
Педро Алмодовар
Животът не е достатъчно дълъг, за да се наслаждавате и разбирате едновременно. Трябва да решите кое е по-важно.
Педро Хуан Гутиерес
През първите 50 години от живота си хранителната индустрия се опитва да ви направи дебели. След това, през вторите 50 години, фармацевтичната индустрия ви лекува за всичко.
Пиер Дюкан
Чувствам, че целият ми живот е принос.
Пийт Сийгър
Убедихте се, че сме просто група обикновени момчета, които са получили лош пробив в живота. Всичко друго би разкрило мечтата ви и би ви накарало да се изправите пред реалността. Илюзията е лесна. Илюзията е изходът на губещия. Твоят начин.
Питър Ф. Хамилтън
Вярвам, че интелигентността и рационалността винаги ще бъдат първостепенни, независимо каква форма приемат съзнателните същества. Да не мислиш за това би означавало да се съмняваш в стойността на самия живот.
Питър Ф. Хамилтън
Светът е това, което ВИЕ мислите за него, така че мислете за него по РАЗЛИЧЕН начин и животът ви ще се промени.
Пол Арден
Най-главното в живота е това, че ти не си умрял.
Рамон Гомес де ла Серна
Всеки аспект на личния живот е радикално повлиян от качеството на общия живот, но все пак общият живот се разглежда като най-важен в напълно личен план.
Реймънд Уилямс
Като следствие от правото на всеки индивид на живот и на пълно участие в обществото, Декларацията включи в списъка на правата на човека правото на труд и определен брой икономически, социални и културни права.
Рене Касен
Живот минус любов е равно на нула.
Рик Уорън
Прибави живот към дните си, а не дни към живота си.
Рита Леви-Монталчини
Предишна
1
...
37
38
(Текуща)
39
...
100
Следваща