Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 37
Всеки живот има своите години, в които човек напредва като по досадна и прашна улица на тополи, без да му пука да знае къде се намира.
Макс Мюлер
Ти си интелект, аз съм живот!
Маргарет Фулър
Много рано в моя живот всичко стана твърде късно.
Маргьорит Дюрас
Целият живот се дели на три периода: предчувствие за любов, действие на любовта, и спомени за любовта.
Марина Цветаева
В диалога с живота важен е не неговият въпрос, а нашият отговор.
Марина Цветаева
Ако направите това, което обичате, никога няма да работите и ден в живота си.
Марк Антъни
Книгите, както и животите, винаги са незавършени, дори когато свършват, защото да пишеш означава да се бориш със случайността, да налагаш определен фалшив ред върху безкрайната и безкрайно разочароваща природа на мисълта.
Марк Кингуел
Мисля, че простите числа приличат на живота. Те са много логични, но вие никога не можете да измислите за тях правила, даже ако постоянно мислите само над това.
Марк Хадън
Гладните мъже нямат уважение към закона, авторитета или човешкия живот.
Маркъс Гарви
Ние възприемаме сериозно живота. Но животът е твърде кратък, за да го възприемаш твърде сериозно. Ето защо са нужни надуваемите замъци.
Матю Белами
Когато спасяваш нечий живот, то винаги е за известно време.
Матю Стоувър
Мирът е красотата на живота. Слънце е. Това е усмивката на дете, любовта на майка, радостта на баща, сплотеността на едно семейство. Това е напредването на човека, победата на справедлива кауза, триумфът на истината. Мирът е всичко това и още.
Менахем Бегин
Лошото е, че животът продължава. Добрата част е, че болката отшумява.
Мери Балоу
Аз съм египетски мюсюлманин, образовал се в Кайро и Ню Йорк и сега живея във Виена. Съпругата ми и аз прекарахме половината от живота си на север, половината на юг. И изпитахме от първа ръка уникалната природа на човешкото семейство и общите ценности, които всички споделяме.
Мохамед ел Барадей
Подарете ми момиче на впечатляваща възраст и тя е моя за цял живот.
Мюриъл Спарк
Изкуството отхвърля поражението от самото си съществуване, представляващо празнуването на живота, въпреки всички опити да го деградира и унищожи.
Надин Гордимър
Животът е само една буква от лъжа.
Нийл Строс
Какво по-очарователно от откриването на живота, който еволюира изцяло независимо от живота тук на Земята? На много хора би им било приятно да научат, че не сме съвсем сами в този обширен студен космос. Но се надявам, че нашите сонди Марс няма да открият нищо. Би било добра новина, ако открием, че Марс е напълно стерилен. Мъртви скали и безжизнени пясъци биха повдигнали духа ми.
Ник Бостром
През целия си живот най-големите ми благодетели са моите мечти и моите пътешествия; много малко хора, живи или мъртви, са ми помогнали в моята борба.
Никос Казандзакис
Мъдростта ми казва, че съм нищо. Любовта ми казва, че съм всичко. Целият ми живот преминава между тези полюси.
Нисаргадатта Махарадж
Политическият национализъм се превърна за европейския на нашия век най-важното нещо в света, по-важно от цивилизацията, човечеството, благоприличието, добротата, жалостта, по-важно от самия живот.
Норман Ейнджъл
Трагедията на живота е в това, което умира вътре в човека, докато той е жив - смъртта на истинското чувство, смъртта на вдъхновения отговор, осъзнаването, което прави възможно да почувствате болката или славата на другите хора в себе си.
Норман Казънс
Предишна
1
...
36
37
(Текуща)
38
...
100
Следваща