Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 34
Половината неприятности в живота са причинени от преструването, че няма такива.
Едит Уортън
Имам толкова много неща в главата ми, с други думи, аз се опитвам да съм наясно с всичко, а не да полудея. В живота трябва да бъдем много внимателни. Лесно е да си се полудее.
Елвис Пресли
Мен винаги ми е била интересна само артистичната страна на живота.
Елтън Джон
Ние сме толкова самотни в живота, че трябва да се запитаме дали самотата на умирането не е символ на нашето човешко съществуване.
Емил Чоран
Съжаление, неразбираемо от никой: съжалението, че сте песимист. Не е лесно да бъдеш на грешен крак с живота.
Емил Чоран
Самоубийството е най-висшето извращение на живота.
Ерих Фром
Да обичаш някого повече от живота, означава да направиш живота по-голям, отколкото е всъщност.
Жан Ростан
Вечерта в живота носи със себе си своя лампа.
Жозеф Жубер
Има периоди в живота, когато съдбата, обстоятелствата и даже хората са благосклонни към нас. Не трябва да се вълнувате. Ще мине.
Жул Ренар
Военните гробища във всички краища на света са мълчаливо свидетелство за провала на националните лидери да освещават човешкия живот.
Ицхак Рабин
Цялата теория, скъпи приятелю, е сива, но златното дърво на живота извира вечно зелено.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Животът е детството на нашето безсмъртие.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Съвестта се явява идеален интерпретатор на живота.
Карл Барт
Моят главен проблем в живота е равнодушието към външният свят.
Карл Лагерфелд
Ти трябва да се занимаваш с това, което те прави щастлив. Забрави за пари или други капани, които е прието да се считат за успех. Ако ти си щастлив, работейки в селски магазин, работи. Ти имаш само един живот.
Карл Лагерфелд
Хората едва ли изобщо разбират, че можем да отрежем всяко нещо от живота си, по всяко време, само в един миг.
Карлос Кастанеда
Егоцентризмът е най-големият ни враг. Помислете за това - това, което ни отслабва, е да се чувстваме обидени от делата и неправдите на нашите събратя. Нашето самочувствие изисква да прекараме по-голямата част от живота си обидени от някого.
Карлос Кастанеда
Чудя се дали децата не започнат да отхвърлят и поезията, и религията по подобни причини, защото начинът, по който и двете са научени, изважда живота от тях.
Катлийн Норис
Всяка жена в своя живот минава през мъчителни отношения с човек, който точно не й е нужен.
Кирстен Дънст
Има неща в живота ви, особено ако имате творчески амбиции, където е необходим егоизъм.
Крис Кристофърсън
Ако срещна човек, който никога в живота си не е съгрешил, едва ли бих искал да общувам с него. Хората с недостатъци са интересни.
Кърк Дъглас
Мнозина се опитват да живеят живота на другите. Техните мисли - чужди мнения. техния живот - мимикрия, тяхната страст - цитати. Възможност да цитираш добре скрива липсата на собствените си идеи.
Кърт Кобейн
Предишна
1
...
33
34
(Текуща)
35
...
100
Следваща