Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 31
Мисълта и речта са на мислещ и говорещ субект и ако животът на последния зависи от изпълнението на насложена функция, той зависи от изпълнението на изискванията на тази функция, следователно зависи от тези, които контролират тези изисквания.
Херберт Маркузе
Във връзката си с реалността на ежедневния живот, високата култура на миналото беше много неща противопоставяне и украса, възмущение и примирение. Но това беше и появата на царството на свободата: отказът да се държиш.
Херберт Маркузе
Живота дава много теми за размишление, но малко време.
Хийт Леджър
Детето променя твоят живот във всички аспекти - към добри, разбира се. Жертвите, безусловно, велики, но в замяна ти получаваш много повече. В такъв смисъл аз чувствам, че съм готов да умра, тъй като моят живот продължава в дъщеря ми.
Хийт Леджър
Бях толкова разочарован от живота, че когато нещата вървят добре, започвам да търся какво не е наред.
Хийт Леджър
Нищо не е по-лесно от това да се признае с думи истината за универсалната борба за живот и нищо не е по-трудно, поне аз го намирам, като никога да не изпускам от поглед това заключение.
Чарлз Дарвин
Човек, който е решил да пропилее поне един час от своето време, все още не е достатъчно зрял, за да разбере пълната стойност на живота.
Чарлз Дарвин
Страховете и тревогите ми през целия ми живот бавно изкискваха гласа ми.
Шаная Туейн
Живота - това е болница при която всеки пациент мечтае да се премести на друго легло.
Шарл Бодлер
През целия си живот имах определена представа за Франция.
Шарл дьо Гол
Бракът - чудесно нещо, за което е нужно да се мисли цял живот.
Шарл Морис дьо Талейран
Всички сме равни пред смъртта, всеки удря нейното копие, по-добре славна смърт, отколкото срамен живот.
Шота Руставели
Мненията не биват нито истинни, нито лъжливи, а само полезни в живота или безполезни.
Шри Ауробиндо
Първото и последно послание на живота: очаквай и ти никога няма да получиш.
Шри Чинмой
Мисля за моя живот като за чудесна пиеса, която съм написала сама, така че задачата ми е да получа възможно най-голямо удоволствие от своята роля.
Шърли Маклейн
На мен не ми е нужен мъж, че да предаде смисъл на живота ми. Няма по-близки отношения, от тези, с които си свързан сам със себе си.
Шърли Маклейн
Но и мъртви ние ще живеем в една частица от нашето велико щастие, защото сме вложили в него живота ни.
Юлиус Фучик
Загубата на надеждата, а не загубата на живот е това, което решава въпросите на войната. Но безпомощността предизвиква безнадеждност.
Базил Лидъл Харт
Любовта и добротата никога не отиват на вятъра. Те винаги променят живота към по-добро. Те благославят този, който ги получава, и този който дарява.
Барбара де Анджелис
Никой не контролира вашето щастие, освен вас; следователно вие имате силата да промените всичко в себе си или живота си, което искате да промените.
Барбара де Анджелис
Моментът между това, което някога си бил, и това, което сега ставаш, е мястото, където наистина се развива танцът на живота.
Барбара де Анджелис
Никсън беше най-нечестният човек, когото съм срещал в живота си. Той излъга жена си, семейството си, приятелите си, колегите си в Конгреса, пожизнени членове на собствената си политическа партия, американския народ и света.
Бари Голдуотър
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
100
Следваща