Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 29
Истинските моменти на удоволствие в моя живот са тогава когато ям в компания на своите приятели.
Моника Белучи
Мога да кажа, че животът е добър към мен. Винаги е бил и продължава да бъде. Така че смятам, че задачата ми е да бъда добър към него. А как можеш да бъдеш добър към живота? Като го живееш.
Морган Фрийман
Революция - край на стария живот, а не начало на новия живот, разплата за дългия път. В революцията се изкупуват греховете на миналото. Революцията винаги говори за това, че властимащите не са изпълнили своето местоназначение.
Николай Бердяев
Трагичното кино е наистина страхотно. Подобни филми карат хората да се замислят за смисъла на живота и им помага да анализират случващото се. Въпреки че, в същото време развлекателното кино се явява един вид изцеление. Това е мястото, където забравяш за проблемите си.
Никълъс Кейдж
Ако човекът не е готов да рискува живота си, къде е неговото достойнство?
Андре Малро
Знаете, е живота е твърде кратък. По принцип. Аз отдавна съм го разбрал. И трябва да направя всички възможни грешки до тогава, докато той приключи.
Андрей Кончаловски
Това е нашата цел: да направим възможно най-смислен този живот, който ни е подарен; да живеем по такъв начин, че да се гордеем със себе си; да действаме по такъв начин, че да живее част от нас.
Освалд Шпенглер
Любовта е най-доброто освежаване на живота.
Пабло Пикасо
Важното в живота е не да побеждаваме, а да се състезаваме.
Пиер дьо Кубертен
В действителност случайността представлява един процент от благословиите, които получаваме в живота, работата и любовта. Останалите 99 процента се дължат на нашите усилия.
Питър МакУилямс
За цял живот вземете навика да правите това, от което се страхувате. Ако направите това, от което се страхувате, страхът ви със сигурност ще умре.
Ралф Уолдо Емерсън
Колко доброта има човек, толкова живот има в него.
Ралф Уолдо Емерсън
Не губете живота си напразно в съмнения и страхове.
Ралф Уолдо Емерсън
Животът е вечност в миниатюра.
Ралф Уолдо Емерсън
Животът на човека се определя от неговите мисли.
Ралф Уолдо Емерсън
Животът е пътуване, а не дестинация.
Ралф Уолдо Емерсън
Какво е това Вселена? Това е голям театър. А на театъра е нужна публика. Ние сме публиката. Живота на Земята е създаден за това, че да свидетелства и да се наслаждава на спектакъла. Ето затова сме тук. Ако на вас не ви нрави пиесата - теглете и чертата!
Рей Бредбъри
В добрият брак хората винаги се учат един друг. Вие се учите един друг в науката на живота. Ежедневно в контакт, лежейки на една възглавница, вие си влияете един на друг неволно.
Рей Бредбъри
Тези хора, които се вълнуват особено от страстите, повече от всичко могат да се наслаждават на живота.
Рене Декарт
Приемай животът такъв, какъвто е. Бягай, когато се налага, сражавай се, когато си длъжен и почивай, когато можеш.
Робърт Джордан
Любовта към живота е неотделима от страха от смъртта.
Ромен Ролан
Справедливостта е дума, пълна с тръпката от живота.
Анри Барбюс
Предишна
1
...
28
29
(Текуща)
30
...
100
Следваща