Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 28
-Какво ще кажете добре ли изиграх комедията на моя живот?
Октавиан Август
Отказан ни е дълъг живот; нека оставим делата, които ще докажат, че сме живели!
Плиний Стари
Живота по време на пътешествие - това е мечта в чист вид.
Агата Кристи
Демокрацията не изисква съвършено равенство, но изисква гражданите да споделят общ живот. Важното е, че хората с различен произход и социални позиции се сблъскват един с друг и се натъкват един на друг в хода на обикновения живот.
Майкъл Сандел
Общата художествена литература е за ситуациите които хората изпадат, в проблемите и прецакват живота си. Научната фантастика е за всичко останало.
Марвин Мински
Започнах живота с две големи предимства: без пари и добри родители.
Маргарет Тачър
За оптимиста живота - не е проблем, а решение.
Марсел Паньол
В живота се срещат много малко лесни успехи и окончателни неуспехи.
Марсел Пруст
Животът е по-добре да се преживее в мечтите, отколкото в действителноста.
Марсел Пруст
Причината, поради която танцът притежава такава неостаряваща магия за света, е, че е бил символ на изпълнението на живота.
Марта Греъм
Винаги съм смятала еротиката за красива дума. Не се срамувам да бъда свързана с него. Бих се срамувал да бъда свързан с бляскава сексуалност; това е част от живота, но не е всичко.
Марта Греъм
Тялото е свещена дреха: то е това, в което влизате в живота и с което излизате от живота, и към него трябва да се отнасяме с чест, и с радост, и със страх. Но винаги с благословия.
Марта Греъм
На протежението на моя живот съм извлякъл повече ползи от моите приятели критиците, отколкото от поклонниците, особено ако критиката е изразена с вежлив и приятелски тон.
Махатма Ганди
По-спокоен съм за живота сега, когато съм по-възрастна. Харесва ми, въпреки бръчките. Това е, което чувствам вътре е ценното.
Мелани Грифит
Няма страх, когато избирате любовта. Колкото повече избирате любовта, толкова повече любовта е в живота ви. Става по-лесно и по-лесно.
Мелиса Етъридж
За първи път в живота си те не ме молят да отворя устата си и да отворя краката си. Това беше късмет!
Мерилин Монро
Винаги много се страхувах да не бъда нечия жена: животът ме научи, че един човек не може истински да обича друг.
Мерилин Монро
Никога не знаеш какъв е животът, докато не го изживееш.
Мерилин Монро
Всяка промяна, дори и най-желаната, има своя тъга, защото това, с което се разделяме, е част от самите нас; човек трябва да умре за един живот, за да влезе в друг.
Анатол Франс
Физкултурата удължава живота с пет години, но тези пет години е нужно да се прекарат в спортната зала.
Михаил Жванецки
Науката е ясно познание на истината, просвещение за разума, непорочно веселие на живота, похвала на младостта, опора на старостта, строителка на градове, полкове, крепост на успеха в нещастието, в щастието - украшение, винаги верен и безотлъчен спътник.
Михаил Ломоносов
Мерило за живота не е неговата продължителност, а това как сте го използвали.
Мишел дьо Монтен
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
100
Следваща