Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 27
Животът се пропилява в живеене.
Дъглас Адамс
Няма да се научиш да се пързаляш с кънки, ако се страхуваш да бъдеш смешен. Ледът на живота е хлъзгав.
Джордж Бърнард Шоу
Творчеството на писателя често отразява това, на което той или тя са били изложени в живота. Преживяното е в основата на една поема или история.
Ейвинд Юнсон
Само ако живееш на ръба на смъртта, можеш да осъзнаеш неописуемото удоволствие от живота.
Джеймс Клавел
Не съм нищо специално, в това съм сигурен. Аз съм обикновен мъж, с обикновени мисли и водя обикновен живот. Няма мои паметници и името ми скоро ще бъде забравено, но съм обичал една жена с цялото си сърце и душа и за мен това винаги е било достатъчно.
Никълъс Спаркс
Работата е моя жизнена функция. Когато не работя, не чувствам в себе си никакъв живот.
Жул Верн
Човек изживява не само своя личен живот, като индивидуалност, но също така, съзнателно или несъзнателно, изживява епохата на своите съвременници.
Томас Ман
Никога не съм разбирал как може някой да не пуши, лишава се от най-добрата част от живота. С добра цигара в уста човек е в пълна безопасност, нищо не може да го докосне, буквално.
Томас Ман
За мен животът никога не се е превръщал в навик. Винаги е чудо.
Катрин Мансфийлд
Целта в живота е най-добрата защита срещу смъртта.
Примо Леви
Животът е затруднение, което предхожда смъртта.
Хенри Джеймс
Великолепно е да започнеш живота с малък брой наистина добри книги, които са лично твои.
Артър Конан Дойл
И на Страшния съд ще бъде разкрито, че единственият смисъл на живота на земята е била Любовта...
Антоний Сурожски
Да не се правят никакви отстъпки в живота е белег на безразсъдство.
Демокрит
Живота това е съчетание от мед и жлъч.
Апулей
Душата прави кръг от неизбежност, облечен в последователност от един или от друг живот.
Питагор
Трудно е да вървиш в живота по няколко пътища едновременно.
Питагор
Храната ни е не само средство за живот, но и средство за смърт.
Плутарх
Живота е повече празен отколкото полезен.
Теофраст
Гимнастиката, физическите упражнения, ходенето трябва твърдо да влязат в ежедневието на всеки, който иска да поддържа работоспособност, здраве, пълноценен и радостен живот .
Хипократ
Ако не сте в състояние да промените начина си на живот, тогава никой и нищо няма да ви помогне.
Хипократ
Човекът с най-дълъг живот и най-кратко живеещият човек, когато дойде да умре, губи едно и също нещо.
Марк Аврелий
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
100
Следваща