Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 21
Една преживяна минута понякога ни учи повече от един цял живот.
Владислав Сикорски
Видях, че моят живот беше голяма, ярка, празна страница и аз не можах да направя нищо от това, което исках.
Джак Керуак
Животът трябва да бъде съдържателен и пълен с любов - нищо друго не е добро, въобще не е добро, за никого.
Джак Керуак
Когато бях на пет, мама винаги ми казваше, че щастието е ключът към живота. Когато тръгнах на училище, ме попитаха какъв искам да стана, когато порасна. Аз отговорих "щастлив". Те ми казаха, че не разбирам задачата, а аз им казах, че те не разбират живота.
Джон Ленън
Ние сме самотни животни. И прекарваме целия си живот в опити да бъдем по-малко самотни.
Джон Стайнбек
Хората, които виждат живота като нещо повече от чисто забавление, не схващат смисъла му.
Джордж Карлин
Животът прилича на универсален магазин. В него ще намериш всичко, освен това, което търсиш.
Емил Кротки
Ако човек почне да се интересува от смисъла на живота или неговата ценност, това означава, че той е болен.
Зигмунд Фройд
Бракът, основан на взаимни склонности и на разсъдък, е едно от най-големите блага в човешкия живот.
Иван Тургенев
В брачния живот съчетаната двойка трябва да образува нещо като единна морална личност.
Имануел Кант
В огромния потоп от човешки животи, който е залял земята, съвсем не често се случва да се роди истински човек.
Кларънс Дароу
Животът, колкото и да го проклинаш, си струва да бъде изживян.
Лион Фойхтвангер
Животът винаги ще бъде достатъчно лош за да може желанието за по-хубаво да не угасва никога в човека.
Максим Горки
Безумството на храбрите - това е мъдростта на живота!
Максим Горки
Който владее мига, владее живота.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Ако гледате на живота като на задача, винаги можете да го изтърпите.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Ако искате да постигнете целите в живота си, трябва да започнете с духа.
Опра Уинфри
Аз съм жена в развитие. Аз просто опитвам като всички останали. Опитвам се да приема всеки конфликт, да усетя всяко преживяване и да се поуча от него. Животът никога не е скучен.
Опра Уинфри
Какво би бил животът без аритметика, освен място на ужасите?
Сидни Смит
Не си губете главите! Животът иска да ви погали по тях.
Станислав Йежи Лец
Животът не отива всекиму.
Станислав Йежи Лец
Този, който предоставя всичко на слепия случай, превръща живота си в лотария.
Томас Фулър
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
100
Следваща