Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 18
Не е това, което получаваме. Но кои ставаме, с какво допринасяме... това придава смисъл на нашия живот.
Антъни Робинс
Начинът, по който общуваме с другите и със себе си, в крайна сметка определя качеството на нашия живот.
Антъни Робинс
Най-голямата полза, която може да се извлечем от живота, - да загубим живота си за дело, което ще ни надживее.
Уилям Джеймс
За този който живее радвайки се на живота във вековете, смъртта не е страшна.
Уилям Пен
Книги - глас на далечните и мъртвите: те ни правят наследници на духовният живот от изминалите векове.
Уилям Чанинг
Най-великият урок в живота е в това, че и глупаците са прави.
Уинстън Чърчил
Трябва само да направите много малко неща в живота си, стига да не правите твърде много неща погрешно.
Уорън Бъфет
Животът е само малка разходка преди вечния сън.
Фаина Раневска
Мисля, че най-голямата ми цел в живота е тази, да предам на другите, това което знам.
Франк Синатра
Два пъти не се живее, а мнозина са такива, които един живот не умеят.
Фридрих Рюкерт
От гледна точка на младостта живота има безкрайно дълго бъдеще; от гледна точка на старостта – много кратко минало.
Артур Шопенхауер
Колко много незначително и ограничено е нормалният човешки интелект и колко малко прозрачност има в човешкото съзнание, може да бъде съден от факта, че въпреки ефимерната краткост на човешкия живот, несигурността на нашето съществуване и безбройните енигми, които ни натискат от всички страни, всеки непрекъснато и непрекъснато философства, но само най-редките изключения.
Артур Шопенхауер
Живота е вълнуващо приключение, и най-прекрасният живот е животът изживян за другите хора.
Хелън Келър
Не намирам нищо привлекателно и поучително в бедността. Тя не ме научи на нищо и само изкриви представата ми за ценностите на живота.
Чарли Чаплин
Животът е прекрасно нещо, дори за медузите.
Чарли Чаплин
Да, можете да загубите някого за една нощ, да, целият ви живот може да се обърне с главата надолу. Животът е кратък. Той може да дойде и да носи като перо във вятъра.
Шаная Туейн
Като малко дете почувствах в сърцето си две противоречиви чувства, ужаса на живота и екстаза на живота.
Шарл Бодлер
Ненаситната жажда за всичко, което е отвъд, и което животът разкрива, е най-живото доказателство за нашето безсмъртие.
Шарл Бодлер
В този живот неизбежни са само смъртта и данъците.
Бенджамин Франклин
Ако искате да удължите живота си, намалете храната си.
Бенджамин Франклин
Идея, която не може да бъде приложена в живота, е подобна на сапунен балон.
Бертолд Ауербах
Живот, чието начало не помним, и чийто край не знаем.
Болеслав Прус
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
100
Следваща