Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 11
Борбата е условие за живота: живота умира, когато приключи борбата.
Висарион Белински
Това е най-великото усещане в живота: не да вярваш, а да знаеш.
Айн Ранд
Животът отстъпва само на завоевателя. Никога не приемайте това, което можете да спечелите, като се предавате. Ще живеете от откраднати стоки и мускулите ви ще атрофират.
Даг Хамаршелд
Животът е толкова окаян? Не са ли по-скоро ръцете ви, които са твърде малки, а визията ви е затъмнена? Вие сте този, който трябва да порасне.
Даг Хамаршелд
Само страстите и само великите страсти могат да въздигнат душата до велики дела. Без тях имаме край на всяка възвишеност както в нравствения живот, така и в творчеството.
Дени Дидро
Единственият път да се наслаждаме на на живота - да бъдем безстрашни и да не се боим от поражения и бедствия.
Джавахарлал Неру
Хората плащат за това, което правят, и още повече за това, което са си позволили да станат. И те плащат за това много просто; от живота, който водят.
Джеймс Болдуин
Всеки, който се старае да подобри живота на животните, неминуемо се сблъсква с критика от страна на тези, които считат, че подобни усилия се губят неправилно в свят, където страда човечеството.
Джейн Гудол
Аз няма да променя начина, по който изглеждам или начина, по който се чувствам, за да съм част от нещо. Аз винаги съм бил откачен. Аз съм бил откачен през целия си живот и трябва да живея с това, нали знаете. Аз съм един от тези хора.
Джон Ленън
Живота няма смисъл. Ти сам ще намериш смисъла. Смисъла на живота е в това, което ти назовеш. Самият живот е смисъла.
Джоузеф Камбъл
Привилегията за цял живот е да бъдеш този, който си.
Джоузеф Камбъл
Трябва да сме готови да изоставим живота, който сме планирали, за да имаме живота, който ни чака.
Джоузеф Камбъл
Горко на човека, чието сърце не се е научило да вярва, докато е било младо, да обича и да се доверява на живота.
Джоузеф Конрад
Докато сте готови да умрете за човечеството, животът на вашата страна е безсмъртна.
Джузепе Мацини
Сигурността е, когато всичко е уредено, когато нищо не може да ви се случи; сигурността е отричането на живота.
Джърмейн Гриър
Надеждата, съпровождаща цял живот, не ни напуска даже и в смъртния час.
Александър Поуп
Живот, който не оставя трайни следни, се изтрива с всяка крачка напред.
Александър Херцен
Целта на живота... е да го живееш, да опитваш докрай, да се протегнеш нетърпеливо и без страх към по-новото и по-богато преживяване.
Елинор Рузвелт
Живота - борба, в борбата - щастие.
Иван Гончаров
Истинския път на живота - това е пътя на Истината, Ненасилието и Любовта.
Индира Ганди
Суеверието е поезията на живота.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Моята формула на живот е доволно проста. Събуждам се сутрин и отивам да спя вечер. А в промеждутъка занимавам себе си с каквото мога.
Кари Грант
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
100
Следваща