Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 10
В живота има само едно несъмнено щастие - да живееш за другия.
Николай Чернишевски
Най-важното нещо е да се наслаждаваш на живота си и да бъдеш щастлив - това е всичко, което има значение.
Одри Хепбърн
Животът никога не е справедлив... И може би това е добре за повечето от нас.
Оскар Уайлд
Вашата работа в живота е върховното съблазняване.
Пабло Пикасо
Не е в продължителността на живота, а в дълбочината.
Ралф Уолдо Емерсън
Главното ни желание в живота е някой, който ще ни накара да правим това, което можем.
Ралф Уолдо Емерсън
В живота, както в граматиката: има повече изключения от правила.
Реми дьо Гурмон
Между добрият обед и дългият живот има само тази разлика, че в обядът сладкото е в края.
Робърт Луис Стивънсън
Животът беше много по-прост, когато това, което почитахме, бяха баща и майка, а не всички основни кредитни карти.
Робърт Орбън
Живота е лабиринт, в който ние започваме да скитаме до тогава, докато не се научим да ходим.
Сирил Конъли
Животът кратко, много кратко време между две вечности...
Томас Карлайл
Великата трагедия в живота не е в това, че хората са смъртни, а в това, че те не умеят да обичат.
Уилям Съмърсет Моъм
Винаги съм харесвал да гледам от оптимистичната част на живота, само че съм достатъчно реалистичен да знам, че животът е комплексен.
Уолт Дисни
Литературата се явява най-приятния способ да се игнорира живота.
Фернанду Песоа
Стойте твърдо зад нежеланието да вникнете в формулите от алгебрата. В реалният живот, ви уверявам, няма никаква алгебра.
Фран Лебовиц
Като юноша вие сте в последния етап от живота си, когато ще се радвате да чуете, че телефонът звъни за вас.
Фран Лебовиц
Когато грабежа става начин на живот за група хора, те скоро създават за себе си легална система, която им го разрешава, и морален код, който го прославя.
Фредерик Бастиа
Хаосът ражда живот, а порядъка ражда навици.
Хенри Адамс
Архитектура, скулптура, живопис, музика и поезия справедливо могат да бъдат назовани като цветовете на цивилизованият живот.
Хърбърт Спенсър
На нас ни е даден живот с непременното условие храбро да го защитаваме до последната минута.
Чарлз Дикенс
Животът може да бъде прекрасен, ако хората ви оставят на мира.
Чарли Чаплин
Времето е тъканта от която се състои живота.
Бенджамин Франклин
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
100
Следваща