Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Имам" - страница 93
Навярно, на света има такива хора, които можете да обидите за това, че нищо не правите.
Том Йорк
Няма да имате истински приятели, докато не се научите наистина да обичате всички. В този случай съм в задника, нали?
Том Йорк
Често ме наричат старомоден модернист. Но модернистите имаха абсурдната идея, че архитектурата може да излекува света. Това е невъзможно. И днес никой не очаква архитектите вече да имат тези велики визии.
Том Мейн
Архитектурата е свързана със света, но в същото време има определена автономия. Тази автономия не може да се обясни по отношение на традиционната логика, защото най-интересните части на работата са невербални. Те действат в рамките на творбата, като всяко изкуство.
Том Мейн
Прекалено опростяващо е да се развие представата за автономията на изкуството като причина за отклоняване от обществеността. Можете да имате автономия и едновременно да имате връзки със социалния и политическия свят.
Том Мейн
От разстояние е напълно логично, че хората и нещата, които мислите, че ще ви спасят, са тези, които имат силата да ви разочароват най-горчиво, но отблизо може да ви се стори изумителна изненада.
Том Перота
Има раждане, има смърт, а между тях непрестанна поддръжка.
Том Робинс
Знаеш ли, има толкова много имитация и толкова много натрапване в Холивуд.
Том Селек
Няма дявол, има само пиян Господ Бог.
Том Уейтс
Първоначално приветствах мобилния телефон, тъй като ми се струваше, че ще ви позволи да работите отвсякъде. На мобилния телефон кой можеше да разбере дали седите на клона на дърво или седите в офис? Но вместо това имаше обратен ефект: вместо да ни освободи от службата, тя позволи на службата да ни отнеме свободата.
Том Ходжкинсън
Никога не обичаш така близките си, както когато има опасност да ги загубиш.
Антон Чехов
Ако искаш да имаш малко време не прави нищо.
Антон Чехов
Аз вярвам, че нищо не става безследно и че всяка наша малка крачка има значение за настоящият и бъдещият живот.
Антон Чехов
Харесвам големи котки и големи змии. Има нещо мъдро в змиите, може би това е странното им съвършенство. Бих искал да знам какво мислят те.
Антон Шандор Ла Вей
Никога не сключвайте бизнес сделка с някой, който има по-малко от вас.
Антон Шандор Ла Вей
Има много хора, които биха искали времето ми. Избягвам ги. Има някои, които споделят времето ми. Забавлявам се от тях. Малко са тези, които допринасят за времето ми. Ценя ги.
Антон Шандор Ла Вей
Хонконг е прекрасно, смесено градче, в което имате страхотна храна и приключения. На първо място, това е чудесно място да изживеете Китай по сравнително достъпен начин.
Антъни Бурдейн
Несъмнено философът има право да изследва дори онези различия, които трябва да се намерят в структурата на всички езици... в този случай подобно разграничение може да бъде приписано на вулгарна грешка, която трябва да бъде коригирана във философията.
Томас Рийд
Невротика живее в съмнения и се бои от хора и вещи; психотика е уверен в своите убеждения и изрично го декларира. Накратко, при невротика има проблеми, а у психотика има решения.
Томас Сас
Следващите притежатели на ядрени оръжия могат да бъдат Иран, Северна Корея или вероятно някои терористични органи. Има ли надежда, че те ще са обхванали почти универсалното подтискане срещу използването на ядрени оръжия или поне ще бъдат потиснати от признанието, че табуто се радва на широко признание?
Томас Шелинг
Миналото не беше нито толкова добро, нито толкова лошо, колкото предполагаме: просто беше различно. Ако си разказваме носталгични истории, никога няма да се занимаваме с проблемите, пред които сме изправени в настоящето - и същото е вярно, ако с умиление предполагаме, че нашият собствен свят е по-добър във всяко отношение. Миналото наистина е друга страна: не можем да се върнем назад. Има обаче нещо по-лошо от това да идеализираме миналото - или да го представяме на себе си и на децата си като камара от ужаси: да го забравим.
Тони Джъд
Животът има само този смисъл, който му придаваме.
Торнтън Уайлдър
Предишна
1
...
92
93
(Текуща)
94
...
100
Следваща