Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Имам" - страница 84
Зелената революция има съвсем различно значение за повечето хора в заможните нации от привилегирования свят, отколкото за тези в развиващите се страни на забравения свят.
Норман Борлауг
Индивидът е способен както на голямо състрадание, така и на голямо безразличие. Той има възможност да подхрани първите и да надрасне вторите.
Норман Казънс
Начинът, по който се чете една книга, което ще рече, качествата, които читателят внася в книгата, могат да имат толкова общо с нейната стойност, колкото всичко, което авторът влага в нея.
Норман Казънс
Какво морално задължение имаш към онези, които умишлено отказват да отворят очите си и те смятат за луд, че виждаш?
Норман Спинрад
Има добри книги и има лоши, точка, това е разликата.
Нортън Джъстър
Никога не избираме кои думи да използваме, тъй като докато те означават това, което означават да означават, не ни интересува дали имат смисъл или глупост.
Нортън Джъстър
Склонен съм към завист. Това е една от трите ми емоции по подразбиране, като другите са алчност и ярост. Аз също съм изпитвал състрадание и щедрост, но само мимолетно и обикновено докато съм пиян, така че имам малко памет.
Огастин Бъроуз
Защото живея в една стая през целия си живот, работейки на същата маса, на която плащате сметки и ядете. Ще бъде хубаво да има реално пространство.
Огастин Бъроуз
Родителите ми имаха тази връзка, която беше наистина ужасяваща. Искам да кажа, нивото на омраза, което са имали, и нивото на физическо насилие - майка ми щеше да пребие баща ми, по принцип - и мисля, че бях привлечен от изображения по телевизията, които бяха ярки и отразяващи.
Огастин Бъроуз
Когато имаш здравето си, имаш всичко. Когато нямаш здравето си, нищо друго няма значение.
Огастин Бъроуз
Пушенето се превърна в любимото ми нещо на света. Беше като да имаш незабавен комфорт, независимо къде и кога.
Огастин Бъроуз
Защото тук е истината: Ако искате да имате шанс да срещнете някого, с когото сте истински съвместими, никога не поставяйте най-доброто от себе си.
Огастин Бъроуз
Ако искате да промените хората, като говорите за Бог, тогава има само един начин: вместо да учите Бог, трябва да живеете Бог. Защото: "преподаването" на Бог е немислимо по друг начин, освен по начина, по който бихте преподавали любов или поезия. Вие учите на любов само чрез любов, поезия само чрез писане на поезия, вяра в Бог само чрез заразителен начин на доверие.
Ойген Древерман
Е, писането беше това, което исках да правя, винаги беше това, което исках да правя. Имах романи за писане, така че ги написах.
Октавия Е. Бътлър
Струва ми се, че в западния свят културата има нещо общо с външния вид. Човек, който е създал добри неща, трябва да оцени някого, когато отдели време, за да има външен вид, съчетан с това, което прави.
Орнет Колман
Републиканците бяха много успешни. Има три неща, които американците не харесват: големи съюзи, голямо правителство и големи корпорации. Така че републиканците следват голямото правителство и големите профсъюзи и говорят само за малкия бизнес.
Анди Стърн
Ние сме свикнали да мислим, че съдбата е превратна и ние никога няма да имаме това, което искаме. Но всъщност, всички ние получаваме своето и в това е най-страшното...
Андрей Битов
Всяка организирана социална група винаги е стратифицирано социално тяло. Не е имало и не съществува постоянна социална група, която да е "плоска" и в която всички членове да са равни.
П. А. Сорокин
Всичко на света има цена, и най-важното е умението правилно да я определиш.
Пабло Ескобар
Не се страхувайте от нищо. Да не мразиш никого, да даваш любов на всички, да чувстваш любовта на Бога, да виждаш присъствието Му във всеки и да имаш само едно желание – за Неговото постоянно присъствие в храма на твоето съзнание – това е начинът да живееш в този свят.
Парамаханса Йогананда
Да имаш много пари, докато нямаш вътрешен мир, е като да умреш от жажда, докато се къпеш в океана.
Парамаханса Йогананда
Всички елементи във Вселената имат взаимовръзка, всички същества в света са свързани помежду си.
Парацелз
Предишна
1
...
83
84
(Текуща)
85
...
100
Следваща