Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Имам" - страница 77
Където и да ни отвежда животът, там винаги има изумителни моменти.
Джими Картър
Има 4 въпроса, на които има смисъл да си отговориш: Кое е свято? От какво е сътворен духът? За какво си струва да живееш? За какво си струва да умреш? Отговорът на всички тези въпроси е един и същ - Любов.
Джони Деп
Можем да се оплакваме, че розовите храсти имат бодли, а можем и да се радваме, че бодливите храсти имат рози.
Ейбрахам Линкълн
Когато хората кажат за мен: "Тя си има всичко." Аз имам един отговор: "Никога не съм имала утрешния ден."
Елизабет Тейлър
Има хиляди начини да загубиш любовта на една жена и винаги действа причината, която не си предвидил.
Жорж Санд
Човек има четири естествени врагове: страхът, яснотата, силата и старостта. Страхът, яснотата и силата могат да бъдат победени, но не и старостта. Нейното въздействие може да се отложи, но никога не може да се победи.
Карлос Кастанеда
Глупакът винаги има само глупави приятели.
Клод Адриан Хелвеций
Причината за трудното управление на народа се заключава в това, че народът е просветен и сред него има много умни.
Лао Дзъ
Едва покълналото растение е нежно и слабо. Изсъхналото е твърдо и кораво. Оттук става ясно, че всичко, което е нежно и слабо, в него има живот.
Лао Дзъ
Хората, които си имат своя мъка, знаят как да утешават другите.
Марк Твен
Ако не преследваш това, което искаш, никога няма да го имаш. Ако не попиташ, отговорът винаги е не. Ако не направиш стъпка напред, винаги си стоиш на едно и също място.
Нора Робъртс
Каква полза има човек да спечели целия свят, ако - как беше по-нататък? - загуби душата си?
Оскар Уайлд
Не съжалявам за преживените страдания, нося белезите си като медали, знам, че свободата има висока цена, толкова висока, колкото е цената на робството; единствената разлика се състои в това, че плащаш на друго сърце и с усмивка, макар и понякога усмивката да е придружена от сълзи.
Паулу Коелю
Душите, подобно на поточетата и растенията, също се нуждаят от дъжд, но по-различен; дъжд от надежда, от вяра, от нещо, заради което си заслужава да живеят. Когато не вали такъв дъжд, всичко в душата умира, въпреки че тялото продължава да живее. За такъв човек би могло да се каже, че тялото му някога е имало душа.
Паулу Коелю
Има два вида морал: единият - пасивен, който ни забранява да вършим зло, другият - активен, който ни повелява да вършим добро.
Пиер Буаст
Струва ми се, че и дързостта, и плахостта имат един източник - неосведомеността.
Плутарх
Има само една разлика между мен и лудия човек. Лудият мисли, че е добре, а аз знам, че съм луд.
Салвадор Дали
Чудесно е да чувствам подкрепата, но срещу мен има и много негативна енергия. Ако трябва да съм честна, аз я игнорирам. Ако започнех да чета всичко, това би объркало главата ми нацяло.
Сиена Милър
Много съм щастлива, че имам много сплотена общност от приятели и подкрепящо семейство и досега никой не е продал и една история за мен.
Сиена Милър
Ами, да. Най-важното като имаш много спомени е, че трябва да отидеш някъде след това, където можеш да си ги спомняш, нали разбираш? Трябва да спреш. Всъщност никъде не си бил, преди да си се прибрал у дома...
Тери Пратчет
Откривам, че колкото по-усърдно работя, толкова повече късмет имам.
Томас Джеферсън
Литературата, ако тя въобще има някакъв смисъл, е необходима, за да предупреждава за опасности..."
Уилям Бъроуз
Предишна
1
...
76
77
(Текуща)
78
...
100
Следваща