Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Имам" - страница 74
Нищо не става случайно, всичко има първопричина.
Зигмунд Фройд
Най-добрата дреха за жената - това са обятията на любящият я мъж. Но за тези, които са лишени от такова щастие, ме има мен.
Ив Сен Лоран
След поета има книги, след художника - картини, след държавника - страници от историята. А след човекът? Това ли е спомен, малко светлина и топлина.
Иля Еренбург
Израел има важен принцип: единствено Израел е отговорен за нашата сигурност.
Ицхак Рабин
Не се сближавай с хора, у които има твърде гъвкава съвест.
Йожен Дьолакроа
Именно армията окончателно прави от теб граждани; без нея в теб още има шанс, макар и нищожен, да останеш човешко същество.
Йосиф Бродски
Малко хора имат въображението за реалността.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Който притежава изкуство и наука, има религия; който не ги притежава, има нужда от религия.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Човек трябва да попита децата и птиците какъв вкус имат черешите и ягодите.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Този, който има задача да изпълни, трябва да знае как да вземе страна, или той е доста недостоен за нея.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Къде е човекът, който има сили да бъде истински и да се покаже такъв, какъвто е?
Йохан Волфганг фон Гьоте
Говорете добре за отсъстващите винаги, когато имате възможност.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Има хора, които стават по-умни, ако не кажат нито дума на никого в продължение на осем последователни дни.
Карл Краус
В мен има десет човека и аз не познавам и не разбирам нито един от тях.
Карл Сандбърг
Едва ли вярвам, че в психологията има данни, които могат да бъдат математически оценени. Но човек не може да знае това със сигурност, без да е направил експеримента. Само Бог притежава математическите основи на психичните явления.
Карл Фридрих Гаус
Човек е принуден да приеме възгледа, за който има толкова много доказателства, макар и без строга научна основа, че освен този материален свят съществува друг, втори, чисто духовен световен ред, с точно толкова многообразия, колкото и този, в който живеем – ние трябва да участваме в него.
Карл Фридрих Гаус
Един ден той каза: За душата има удовлетворение от по-висш тип; материалът изобщо не е необходим. Независимо дали прилагам математиката към няколко буца мръсотия, които ние наричаме планети, или към чисто аритметични задачи, все е едно и също; последните имат само по-висок чар за мен.
Карл Фридрих Гаус
Казваш, че ти трябва помощ. Помощ за какво? Имаш всичко необходимо за екстравагантното пътуване, което е твоя живот.
Карлос Кастанеда
За някой, който мисли добре за себе си, се казва, че има здравословна концепция за себе си и му се завижда. Някой, който мисли добре за страната си, се нарича патриот и му се аплодират. Но някой, който мисли добре за своя вид, се смята за безнадеждно наивен и бива отхвърлен.
Алфи Кон
Всеки иска да има приятел, но никой не иска да бъде приятел.
Алфонс Кар
Ако благодатта е толкова прекрасна, защо имаме такива трудности да я разпознаем и приемем? Може би това е, защото благодатта не е нежна или направена по поръчка. Често се прикрива като загуба или провал или нежелана промяна.
Катлийн Норис
Има мъже, с които бих могъл да прекарам вечността. но не и този живот.
Катлийн Норис
Предишна
1
...
73
74
(Текуща)
75
...
100
Следваща