Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Имам" - страница 73
Системата винаги ще бъде защитена от онези безброй хора, които имат достатъчно интелект, за да защитават, но не достатъчно, за да правят нововъведения.
Едуард де Боно
По-добре е да имате достатъчно идеи, за да може някои от тях да грешат, отколкото винаги да сте прави, като изобщо нямате такива.
Едуард де Боно
Добрият слушател е почти толкова привлекателен, колкото и добрия говорещ. Не можете да имате красив ум, ако не знаете как да слушате.
Едуард де Боно
Всеки има право да се съмнява във всичко толкова често, колкото пожелае, и задължение да го направи поне веднъж. Никой начин да гледаш на нещата не е твърде свещен, за да бъде преразгледан. Нито един начин да правите нещата не е извън подобрението.
Едуард де Боно
Творчеството е чудесен мотиватор, защото кара хората да се интересуват от това, което правят. Творчеството дава надежда, че може да има полезна идея. Творчеството дава възможност на всеки да постигне някакъв вид постижение. Творчеството прави живота по-забавен и по-интересен.
Едуард де Боно
Това, което искаме, не е свободата, а нейният външен вид. Именно към тези симулакри човек винаги се е стремял. И тъй като свободата, както беше казано, не е нищо повече от сензация, каква разлика има между това да сме свободни и да вярваме, че сме свободни?
Емил Чоран
Ужасяващото преживяване и обсебеност от смъртта, когато се запазят в съзнание, се превръщат в разрушителни. Ако говорите за смърт, вие спасявате част от себе си. Но в същото време нещо от вашето реално аз умира, защото обективираните значения губят действителността, която имат в съзнанието.
Емил Чоран
В мъченията на интелекта има определено отношение, което напразно трябва да се търси сред сърдечните. Скептицизмът е елегантността на безпокойството.
Емил Чоран
Обичам аутсайдерите, техният живот и съзнание са спокойни, защото те не участват в нашия запрограмиран живот. Аз сам опитах да стана аутсайдер, но беше твърде късно. Още ги обичам и за това, че те имат много особен поглед върху живота.
Емир Кустурица
В мен имаше страст. И аз знам, че без страст вие не можете да играете.
Ерик Кантона
Най-добрият ми епизод в кариерата? Имам много, но аз разграничавам един, когато аз ритнах хулиган.
Ерик Кантона
Тероризмът се превърна в системно оръжие на война, която не познава граници или рядко има лице.
Жак Ширак
Няма безобразни жени, има само такива, които не знаят как да изглеждат хубави.
Жан дьо Лабрюйер
Именно с децата имаме най-добрия шанс да изучим развитието на логическите знания, математическите знания, физическите знания и т.н.
Жан Пиаже
Никой не се ражда космополит, и всеки има своя родина. Как да не загубиш връзка с нея и да живееш пълноценен живот? Това трябва да се научи.
Жан Рено
Има нещо, което хората наричат Бог, и без което би било твърде печално: само пустотата и безпорядъчно роене на атоми.
Жан Рено
По-добре да се откажеш от това, което имаш, от колкото да зависиш от това, което нямаш.
Жан Ростан
Имаме толкова много думи за състояние на душата, и така малко - за състоянието на тялото.
Жана Моро
-Казват, че имате лош характер? -Не, аз просто имам характер!
Ален Делон
Ти си всичко, което искам! Ти си всичко, което имам! МАХАЙ СЕ!
Алис Уокър
Тя си помисли колко ценно е да може да познава друг човек в продължение на много години. В него имаше несравнимо богатство.
Алис Уокър
Истината не винаги е изкуство. Изкуството не винаги е истина, но истината и изкуството имат точки на съприкосновение.
Жул Ренар
Предишна
1
...
72
73
(Текуща)
74
...
100
Следваща