Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Имам" - страница 5
Най-малко се страхуват от фаталния край хората, чийто живот има най-голяма ценност.
Имануел Кант
Такова нещо, като общество, не съществува. Има отделни мъже, отделни жени, и има семейства.
Маргарет Тачър
На умните жени има милион естествени врагове: всички глупави мъже.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Научните изследвания са изпреварили духовното развитие. При нас има управляеми ракети и неуправляеми хора.
Мартин Лутър Кинг
Водата в съда е прозрачна. Водата в морето е тъмна. При малките истини има ясни думи; при великата Истина - велико безмълвие.
Рабиндранат Тагор
Сексапилността е петдесет процента - каквото имаш и петдесет процента - каквото хората мислят, че имаш.
София Лорен
Не мога да ви предскажа действието на Русия. Това е енигма, загърната в мистерия вътре в загадката: но може би има ключ. Този ключ е националният интерес на Русия.
Уинстън Чърчил
Жените, разбира се, по-умни. Чували ли сте някога за жена, която е загубила главата си само защото мъжът има красиви крака?
Фаина Раневска
Силните имат право да бъдат оптимисти.
Хайнрих Ман
Не можеш да има свобода или красота в домашният живот, който се опира на заеми и дългове.
Хенрик Ибсен
Как можете да управлявате държава, която има 246 сорта сирене?
Шарл дьо Гол
Има хора, на които е вредно да се помага: колкото повече правите за тях, толкова по-малко сте склонни да направите за самите себе си.
Джейн Остин
Кажете на хората, че има невидим човек на небето, който е създал вселената и мнозинството ще повярват. Кажете им, че боята не е изсъхнала, и те ще пипнат с пръст, за да се убедят в това.
Джордж Карлин
Има известен ентусиазъм в свободата, който кара човешката природа да се издига над себе си, в актове на храброст и героизъм.
Александър Хамилтън
Всеки народ има това правителство, което заслужава.
Жозеф дьо Местр
В живота ви винаги ще имате всичко, което искате, ако помагате на другите хора да получават това, което искат.
Зиг Зиглар
Щастието е както здравето: когато не го забелязваш, значи, го имаш.
Иван Тургенев
За да има моята постъпка морална ценност, тя трябва да е свързана с моето убеждение. Аморално е да се прави нещо от страх пред наказание или за придобиване от другите на добро мнение за себе си.
Георг Хегел
Имаме достатъчно религия, за да накараме хората да се ненавиждат един друг, но малко, за да ги подтикнем да се обичат.
Джонатан Суифт
Ако ти имаш една ябълка и аз имам една ябълка и си ги разменим, тогава всеки от нас все още ще има по една ябълка. Но ако ти имаш идея и аз имам идея и си ги разменим, тогава всеки от нас ще има по две идеи.
Джордж Бърнард Шоу
На петдесет години всеки има лицето, което заслужава.
Джордж Оруел
Това, което има значение, не е големината на кучето в битката, а големината на битката в кучето.
Дуайт Айзенхауер
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
100
Следваща